
4 port Ingredienser:
400 g mör biff
3 msk Mrs Cheng’s Japanese Soy
2 burkar Mrs Cheng's Bambuskott
1-2 klyftor finhackad vitlök
1 purjolök
4 msk Mrs Cheng's Hoi Sin Sauce
salt och peppar
vegetabilisk olja att steka i
Strimla biffen fint, 5 mm tjocka strimlor, marinera i Mrs Cheng’s Imperial Soy minst 10 minuter. Skölj bambuskott och purjolöken i kallt vatten. Skär purjolöken i 1 cm breda bitar, låt bambuskotten rinna av. Hacka vitlöken. Hetta upp en wok/stekpanna tills det ryker, tillsätt 2 msk olja. Fräs vitlöken lite, tillsätt köttet under ständig omrörning och woka tills det ändrar färg ca 1 minut. Tag upp. Tillsätt ytterligare lite olja och fräs grönsakerna 1-2 minuter, häll tillbaka köttet och tillsätt Hoi Sin Sauce. Smaka av. Servera genast till nykokt jasminris eller nudlar.

3 port Ingredienser:
1 burk Mrs Cheng's Massaman Curry
300 g biff i strimlor
1 burk Mrs Cheng's Wokgrönsaker
Grön sparris
Persilja till garnering
Hetta upp grytbasen, rör då och då. Skär sparrisen i bitar. Tillsätt den råa strimlade biffen och grönsakerna. Låt dem puttra ca 3-5 minuter eller tills biffen är färdig. Överkoka inte biffen, då blir den seg. Garnera med persilja. Servera tillsammans med Mrs Cheng's Egg Noodles.
1 kommentar:
Thank you my dear! :)
Den översta lät godast tycker jag. Älskar bambuskott! :)
Själv måste jag försöka komma på någon lunchmat nu. Middag blir ugnspannkaka. Påhittigt värre :P
Skicka en kommentar